[Movie Rec] Liar x Liar (2021)

 



The entry is available in English. Please scroll down to read it.💕

Történet és szereplők
Minato egy egyetemi hallgató, aki nagyon tart a bacillusoktól. Nem érdekli különosebben, hogy csinosan nézzen ki. Édesanyja újra házasodott, így most már együtt él annak új férjével, valamint mostohabátyjával Toruval. Igaz, Toru sármos, és egy igazi nőcsábász. Nem mond nemet azoknak, akik megkörnyékezik, és nem akadályozza meg a lányokat akkor sem, ha azok menni akarnak. Minato nagyon kényelmetlnül érzi magát Toru társaságában, főleg amiatt, ahogy a nőkkel bánik. A két tesrvér egykorú, és ugyanarra az egyetemre jár. Él köztük egy egyezség, hogy Toru nem megy két méternél közelebb Minato-hoz, ha házon kívül vannak. 
Egy napon Minato, egy barátja kérésére kisminkeli magát, és felveszi ennek a barátnak az iskolai egyenruháját. Míg kinn járkál az utcán összefut Toruval. Minato meglepő módon hazudik a fiúnak a személyazonosságát illetően és azt mondja neki, hogy egy főiskolás lány. Toru első pillantásra beleszeret. 
Az eredeti történet leírás valamint a cast & crew megtekinthető ide kattintva, ha érdekel valakit.

Saját vélemény
Nos, talán nem túlzás azt állítanom, hogy az év egyik legpozitívabb csalódása volt ez a film, élmények terén. Leírás alapján én komolyan azt hittem, hogy ez a film egy faék egyszerűségű, agyatlan, rosszabb esetben hajat tépős módon idegesítő rom-com. Teljesen fel voltam rá készülve azon a bizonyos vasárnap éjszakán/hajnalon, mikor leültünk megnézni, hogy én ebbe az egészbe cirka 20 perc után úgy bele fogok aludni mint a szél. Nem így történt. Az éjszaka közepén úgy oda szegezett a sztori a képernyő elé, hogy nem voltam képes levenni róla a szemem.

Pedig higgyétek el, semmi extra különleges dolog nem volt ebben a filmben. A történet maga, ha nem is kifejezetten faék egyszerűségű, túl nagy bonyodalmakat sem hordozott magában. És, ahogy én észrevettem a színészeknek sem okozott túl nagy kihívást a karakterek megformálása, mert egyik sem volt túl bonyolultan megírt, millió réteggel rendelkező, az élet minden apróságán agonizáló valaki.

Mi lehetett akkor mégis ennek a filmnek a varázsa? Szerintem pont az egyszerűsége és a maga nemében nevettségesen abszurd alap szituáció. Nem egy nagy horderejű film, a csavar egészen egyszerűen kitalálható, mégis az egészből sikerült kihozni egy dőlj hátra és érezd jól magad feelingű, szórakoztató, nagyon-nagyon aranyos filmet.

A színészek játékáról nem is nagyon akad mondanivalóm. Nem volt sem kiemelkedően jó, sem kiemelkedően rossz. Leginkább azért, mert ezeknek a karaktereknek a megformálása tényleg nem túl nagy színészi kihívás. Meg azért sem szertnék nagyon belemenni a karakterek megformálásába, mert tudvalevő, hogy nagyon, de nagyon elfogult vagyok Matsumura Hokuto-val. Sajnos, nem sajnos, de így van. Ezt be kellett vallanom.

Összességében azt mondom, ajánlom mindenkinek, aki egy könnyed, vicces és szórakoztató limonádé filmre vágyik így az egyre hűvösödő esték valamelyikén. Ez a film tuti ki fogja elégíteni mindenki ilyen jellegű igényeit.

Értékelés
5/5 - Kezelje mindenki annak ezt a filmet, ami. Ne várjon senki túl sokat, és akkor nem fog csalódni.

Elérhetőség
🎥 Magyar és angol felirattal is elérhető, online nézhető, hardsub
🎥 Magyar és angol softsub egyaránt elérhető
🎥 Raw fájl szintén megtalálható az interneten

Extra kedvcsináló
🎵 Lessétek meg a film végefőcíméhez készült videót. A dal címe Boku ga boku janai mitai da; az előadója pedig Hokuto bandája a SixTONES

I saw a very fresh movie the other night. Let me tell you my personal opinion about it. This is my very subjective recommendation of the movie called Liar x Liar.

To tell you the truth, this was one of the best movie experience I've had this year so far. Based on the synopsis, I thought this movie was a too simple, too brainless, in the worst case scenario too annoying rom-com. We watched it on a Sunday night/dawn with one of my friends, and I was pretty sure I would totally fall asleep somewhere around 20 minutes after the beginning. That's not what happened. It nailed me in front of my TV screen so hard I couldn't take my eyes off of it.

Trust me when I say there was not anything special in this movie. I won't say the story was disturbingly simple, but it was not too complicated either. As far as I saw the cast didn't have to put too much effort in the character portrayals either. None of the characters had million layers or too troubled minds. No agonizing thoughts whatsoever. 

What was so magical in this film, then? If you ask me it was the easiness and the extremly funny story itself. It's nothing big, or too serious really. The twists and turns are pretty easy to figure out. And yet we got a lay back feel good, very easygoing and very very very cute film.

Honestly. I don't really have anything to tell about the acting part of the story. Nothing too good but nothing too bad either. I really don't think it was a challenge for these actors to bring these characters into life. And here is my other reason not to over-analyze the acting part. You should know that I'm very truly painfully biased by Hokuto Matsumura. Sorry not sorry. I had to admit that.

All in all I recommend this movie to everyone who needs an easy, funny, fluffy and happy thing in one of these evenings, when the weather is getting colder and colder outside. This movie will make you feel warm and fuzzy. I'm sure of it.

Grades
5/5 - Just see this movie as it is. Don't wait too much from it, then you won't be disappointed.

Availability
🎥 Hardsub and softsub are both available in English
🎥 It can be watched on streaming sites
🎥 Raw file is available as well

Extra extra
🎵 Take a peak of the video of the ending song up there at the end of the Hungarian entry. The song is Boku ga boku janai mitai da by SixTONES

Megjegyzések