Natsumi Ando: Something's Wrong With Us Vol. 1-19





The entry is available in English. Please scroll down to read it. 💕

A kedvenc borítóm
My favourite cover
Előre is elnézést kérek a kicist személyesebb, kicsit érzelgősebb és talán a megszokottnál egy kicsit hosszabb bejegyzésért, de nagyon sok szállal kötődöm ehhez a mangához és szép emlékek sorát hozta vissza. 

2020 táján kezdtem el gyűjteni a sorozatot, miután az élőszereplős dráma története annyira magával ragadott. Az utolsó boldog idők emlékét őrzi ez a sorozat. Az az év volt ugyanis, amikor utoljára hosszabb időre és nem csak pár napra vagy órára boldognak éreztem magam. Körül voltam véve barátokkal, akiket, mint családtagjaimat szerettem. A saját családomban, és nagyjából a világban is minden oké volt még akkoriban. Mára ebből nagyjából semmi nem maradt, de azért mosolyogva tudok visszaemlékezni ezekre az időkre. Ebben pedig nagy szerepe van ennek a mangasorozatnak.

Annak idején, mikor még nem volt kiadva angolul az egész sorozat, a 11. könyvig jutottam. Eredetileg 16 kötet volt tervezve, de aztán az alkotó úgy döntött, hogy megtoldja még 3 kiegészítő történettel. Ezzel párhuzamosan pedig úgy voltam vele, hogy jó, akkor tegyük parkoló pályára a dolgot, és olvassuk el az egészet egyhuzamban, ha már az összes könyv kijött. Természetesen ez sem valósulhatott meg mindenféle bonyodalom nélkül. Fent említettem a veszteségeket. A sorozat 14. kötete táján jött a kétségbeejtő hír, hogy a Bookdepository, ahonnan addig szereztem be az angol nyelvű könyveimet, bezár. Szerencsére sikerült másik lelőhelyet találni, viszonylag hamar, de az az oldal nagy veszteség volt, és azóta is hiányzik. Így lett teljes 2024 februárjában, csaknem 4 teljes év után a sorozat. 

A történetről a 11. kötetig elég nagy vonalakban beszéltem, így most sem mondanék róla túl sokat. Nao megörökli a Kogetsuan-t. Tsubaki igyekszik távol maradni tőle, de ahogy az már az egymásnak rendelt szerelmeseknél lenni szokott, ők ketten sem tudnak boldogok lenni egymás nélkül. Mire azonban a happy endig eljutunk jó sok dráma, kihívás és nehézség kerül főhőseink útjába. 

Kifejezetten szerettem, hogy Ando sensei lehetőséget adott magának arra, hogy az alaptörténet vége után még egy kicsit a karakterek nyomában járhasson. Megadva ezzel a legboldogabb véget mindenkinek, akiknek csak lehetett. Köztük Tsubaki édesanyjának is. Az ő történetszálának lezárása volt az, ami megadta nekem azt az érzést, amit Ando semsei szerintem az olvasók lelkébe akart lopni ezzel a plusz 3 kötettel. Ez pedig a remény érzése volt. Amiért pedig a sok veszteség után nem lehetek elég hálás. Nem mondom, hogy ezen a ponton merek vagy tudok hinni ennek a reménynek, de itt van, és, ha nem is olyan sokáig, de azért remélem, ez a kis pisla fény velem marad. 

Annak azért ajánlom ezt a sorozatot, aki szereti a romantikus sztorikat egy jó adag drámával fűszerezve. Köretként pedig jár hozzá egy sok éves rejtély megoldása is. Én személy szerint szerettem olvasni. Alaposan bevonzott Nao és Tsubaki világa.
A kötetek nem jelentek meg
magyar nyelven
Értékelés
5/5 - Ideje végre újranéznem a drámát is.
A kedvenc kötetem

My favourite volume
I apologize in advance for the bit more personal, a bit more sappy and probably a bit longer post this time, but quite a lot of things connect me to this series. It brought many nice and sweet memories back.

I started to collect the series around 2020 after I fell in love with the story thanks to the live action adaptation. It holds the memories of happy times. That year was actually the last when I felt genuine happiness. At least longer than a couple of days or hours. I had friends around me with whom we treated each other like family. All was well in my own family and relatively around the world as well. I lost many things in the last couple of years but thanks to this series I was able to remember those times with a honest smile on my face. 

Back then Volume 11 was the last one I read and wrote a review about. Originally the story had 16 volumes, but then we got 3 extra volumes as well. So I was like, okay let's put these away until all the books are out so I can read the whole series in one go. That's what happened now. Of course there were quite a lot of obstacles along the way. Talking about losses. After Volume 14 we got the devastating news that Bookdepository, the site from where I always purchased my English books, would shut down. Thankfully I found another site relatively quickly but but I still miss Bookdepo quite a lot, it was a huge loss. But I managed to collect all 19 volumes. It took almost 4 years. 

I talked about the story breafly up until Volume 11, so I'll do just that here as well. Nao inherits the historical wagashi shop, Kogetsuan. Tsubaki tries to stay away from her, but they are destined to each other after all. Naturally they can't stay separated for long. Of course the couple is accompanied by much drama, many challenges and hardships until they reach their happy end. 

I really really liked that Ando sensei gave herself the time and space to give the true happy ending to every possible character. Including Tsubaki's mother. The ending of her storyline was what gave me the feeling I think Ando sensei intended to give to all her readers with the three extra volumes. And that feeling was hope. After all the loss, I can't be grateful enough for that. I won't say at this point I can or even dare to believe this hope, but I want this to stay with me even if for just a short time.

Well, I can recommend this series to those who like romance with a big dash of drama and a pile of unsolved mysteries. I for one loved to read it. I sank into Nao and Tsubaki's world. 

Grades
5/5 - It really is time to rewatch the live action drama 

Megjegyzések