[Drama Rec] Seigi no Tenbin (2021)

 



Alapadatok, történet és szereplők
📌 Cím: Seigi no Tenbin (aka The Scale of Justice, A Balance of Justice)
📌 Ország: Japán
📌 Részek száma: 5 (egyenként 49 perc játékidő)
📌 Csatorna: NHK
📌 Műfaj: Jog
📌 Trivia: A sorozat Daimon Takeaki azonos című regénye alapján készült. 

Takano Kazuya (Kamenashi Kazuya) korábbi sebész, aki most már ügyvédként tevékenykedik. Egy igazi zseni intelligencia és érvelés tekintetében. A Shidanzaka Ügyvédi Iroda alkalmazásába kerül. Az ügyvédi iroda alapítója hirtelen meghal, és szintén ügyvéd lánya alkalmazza Takano-t, hogy segítsen neki újjá építeni az irodát. 
Takano Kazuya 4 másik ügyvéddel kezd együtt dolgozni az ügyvédi iroda első számú irodájában. A csapat a bűntényekért felel. Mind a négy ügyvéd különböző háttérrel rendelkezik, és különböző személyiséggel bír. A négy ügyvéd közül egy az alapító lánya, aki kezdő, egy kisebbrendűségi komplexusban szenvedő ügyvéd, aki jó ideig nem talált munkát, egy büszke ügyvéd, aki egykor bíró volt és egy jószívű ügyvéd, aki egykor detektívként tevékenykedett. 
(Forrás: AsianWiki/saját fordítás)

Az eredeti történetleírás, és a Cast & Crew megnézhető ide kattintva.

Saját vélemény
Szégyentelen Kame fanként rettenetesen elfogult vagyok. Éppen ezért nem nagyon szokott egy Kame drámára az a reakcióm lenni, hogy "meh". De ez a dráma tényleg igazi "meh" kategória. Vannak dolgok, amik iszonyatosan jól működtek benne, ne értsetek félre, és ezekről később szólni is fogok, de alapjában véve...

Oké, nem fogok magam ellen beszélni, ez egy jó dorama abból a szempontból, hogy lehet élvezni, le is köti az embert ideig-óráig. DE! Tény, ami tény, ez a dráma nem más, mint egy kupac klisé hányaveti módon egymásra hajigálva. Bocs, de tényleg így van. 

Ha nem lett volna ott év elején a Red Eyes, ami tényleg kiemelkedően jó dráma volt minden tekintetben, na akkor tudtam volna igazán, teljes egészében kiélvezni a Seigi no Tenbint. Így viszont csak az tűnt fel, hogy mennyire erőltetetten hasonló akar lenni. Mennyire igyekszik hozni annak a drámának a sikerét. Millió hasonlóság volt benne, egy kicsit kevésbé harsányan. 

Erre a legjobb példa a csapat. Ugyanannyi főből áll, ugyanúgy egy nő van mind a kettőben. A Seigi no Tenbin csapata viszont közel sem fészkelte be magát annyira a szívem csücskébe, mint a Red Eyes-é. 

Kame karakterének háttértörténete is nagyon hasonló volt mind a két esetben. A tönkretett boldogságért, az elveszett szerelemért való bosszú fűtötte mind a két dráma esetében. De tényleg ezer ilyen apró kis hasonlóság volt még.

Ha nem egy éven belül látom ugyanazt pepitában, annyi különbséggel, hogy a díszletet megváltoztatják (rendőrség helyett a tárgyalóterem), akkor határozottan élveztem volna. Így viszont tényleg "meh". Kár érte. Arról nem beszélve, hogy ha egy kicsit több ideje van a készítőknek kibontani a sztorit, ez klasszisokkal jobb lehetett volna. 

Ami viszont nagyon jól működött ebben az egész drámában az a zene, és főleg a fények! Nem tudom, ki volt érte a felelős, de hogy kimaxolták a hangokkal és a fényekkel való játékot a készítők az biztos. Óriási hangulatot adott az egész történetnek a jó időben beszúrt zene illetve az okosan összerakott világítás, ami pont azt emelte ki, amit kellett. Ha arra volt szükség, akkor pont az árnyékokat. I mean...

https://twitter.com/valenstrange/status/1460998258885488646
Katt a képre a forrásért.

A színészek... Hmmm. Vessetek rám követ, sokan megtették már, de az én szerény véleményem szerint az egyetlen ember, aki tudta mit is jelent játszani egy szerepet, az Kame volt. Mondtam, hogy shameless Kame bias vagyok. Foghatjátok arra, de szerintem akkor is így volt. A többiek olyan förtelmesen unott fejjel ülték végig az egész sztorit, hogy az nekem volt fájdalmas. Vagy ami még rosszabb, olyan szinten voltak idegesítőek, hogy szó szerint a falat kapartam tőlük. Azért ez elég fájdalmas, mert NHK-ról, és nagy színész nevekről beszélünk. Sajnos ezt még a Kame egyéb régebbi sorozataihoz (Yamanade, Kami no Shizuku) fűződő szép emlékeim se mentették meg. 

Összességében azt mondom, hogy nem rossz dorama ez, de semmiképpen ne a Red Eyes után üljetek le megnézni. Hagyjatok neki egy kis időt. Akkor biztosan élvezhetőbb lesz. Viszont egy esélyt mindenképpen megérdemel. Ha másért nem is, Kame játéka miatt ezerszeresen megéri ez az öt rész. 

Értékelés
5/3,5 - Érezhetően nem az év drámája nálam.

Elérhetőség
🎥 Letölthető raw verzió elérhető (online az első három rész van fenn felirat nélkül)
🎥 Angol softsub elérhető
🎥 Magyar feliratról egyelőre nem tudok nyilatkozni

Megjegyzések